вівторок, 16 квітня 2024 04:25

Україна не отримає F-16 від Греції

Україна не отримає F-16 від Греції
Греція спростувала інформацію про передачу Україні винищувачів F-16. Фото: Телеграф

Греція не надаватиме Україні винищувачі F-16.

Однак продовжить надавати іншу військову допомогу. Про це сказав прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляє Rzeczpospolita.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Має бути лише одне послання до Кремля": прем'єр Греції відповів Росії на залякування

"Перш за все, я хотів би уточнити, що ми не готові передати Україні літаки F-16. Така інформація з'явилася в ЗМІ, але вона не відповідає дійсності. Однак ми підтримували і продовжуємо підтримувати Україну. Ми прийняли це рішення на самому початку вторгнення. Греція - країна, яка не тільки поважає, але й захищає принципи міжнародного порядку. І вона завжди була на правильному боці історії. Так відбувається і зараз, коли Україна захищається від жорстокого російського вторгнення. Ми маємо історично сильні зв'язки з Росією, культурні, релігійні, але ми рішуче виступаємо проти кремлівського режиму", – зазначив Міцотакіс.

Глава грецького уряду також наголосив, що обіцяв президенту Володимиру Зеленському "підтримувати Україну в міру можливостей, не ставлячи під загрозу нашу власну здатність захищатися - тому що ми також живемо в складній частині світу".

Греція готується передати Україні новий пакет військової допомоги. Йдеться про авіаційні ракети, артилерійські знаряддя і патрони. Обладнання буде закуплено Чехією і відправлено безпосередньо в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Україна не отримає F-16 від Греції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі