пʼятниця, 15 березня 2024 20:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Греція готується передати Україні пакет військової допомоги, до якого увійдуть гаубиці з Другої світової

Греція готується передати Україні пакет військової допомоги, до якого увійдуть гаубиці з Другої світової
Греція готується передати Україні новий пакет військової допомоги, до якого увійдуть 70 155-мм гаубиць M114 американського виробництва. Фото: weaponsystems.net

Греція готується передати Україні новий пакет військової допомоги.

Йдеться про авіаційні ракети, артилерійські знаряддя і патрони. Про це повідомляє eKathimerini.

Видання зазначає, що обладнання буде закуплено Чехією і відправлено безпосередньо в Україну. Чеські та грецькі чиновники ведуть переговори про ціни на ці системи, а потім відбудеться підписання двосторонньої угоди.

Грецькі чиновники заявляють, що саме боєприпаси потрібні Україні найбільше і що її пропозиція сприятиме задоволенню потреб українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Португалія приєдналася до чеської ініціативи. Дадуть €100 млн на снаряди для України

Що може отримати Україна

Греція повідомила чиновників Євросоюзу, які відповідають за координацію допомоги Україні, що цього року можуть поставити ЗСУ через Чехію таку допомогу:

• 2000 ракет Zuni;
• 180 ракет, які успішно використовувалися Україною в протитанковій війні і перебувають у верхній частині списку українських запитів;
• 90 тисяч 90-мм снарядів, які використовуються також у протитанковій боротьбі, а також у зенітній зброї;
• 4 мільйони куль;
• 70 155-мм гаубиць M114 американського виробництва.

Видання вказує, що артилерійські установки справді надходять зі складу грецької армії, але тривалий час вважалися непотрібними для її оперативних потреб.

Однак вони вважаються корисними в протистояннях України на брудній місцевості. Це друга партія M114, яку Греція продасть Чехії для передачі Україні.

Канцер Німеччини Олаф Шольц після зустрічі у форматі Веймарського трикутника з французьким президентом Еммануелем Макроном та прем'єром Польщі Дональдом Туском, що пройшла 15 березня в Берліні, заявив про посилену підтримку для України.

За словами Шольца, союзники мають намір постачати більше зброї для України з усього світового ринку, нарощувати виробництво військової техніки, співпрацюючи з партнерами всередині України, поставити більше артилерії в рамках угоди з НАТО, також збільшити прихильність у межах ЄС. Відповідну заяву канцлер зробив під час пресконференції 15 березня.

Зараз ви читаєте новину «Греція готується передати Україні пакет військової допомоги, до якого увійдуть гаубиці з Другої світової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі