пʼятниця, 15 березня 2024 15:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Португалія приєдналася до чеської ініціативи. Дадуть €100 млн на снаряди для України

Португалія приєдналася до чеської ініціативи. Дадуть €100 млн на снаряди для України
Португалія допоможе з закупівлею артилерійських боєприпасів для України. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Португалія приєдналась до чеської ініціативи і виділить €100 млн на закупівлю артилерійських боєприпасів великого калібру для України.

Про це заявило Міністерство оборони Португалії, повідомила "Європейська правда".

"З огляду на зобов'язання Португалії підтримувати захист суверенітету і територіальної цілісності України відповідно до міжнародно визнаних кордонів, а також відповідно до статуту Організації Об'єднаних Націй і міжнародного права, Рада міністрів сьогодні схвалила резолюцію, що дозволяє виділення коштів на цю мету в обсязі до 100 мільйонів євро", - сказали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракети GMLRS і не тільки: США оголосили про новий пакет допомоги Україні

У відомстві заявили, що підтримка, що надається у рамках цієї спільної ініціативи, доповнює військову допомогу, яку Португалія надає Україні "з першої години російського вторгнення".

Португалія постачала Україні танки Leopard 2A6, понад 40 бронетранспортерів М113 та медичні версії цих машин, артбоєприпаси і легкі боєприпаси, гаубиці та різне озброєння, швидкісні катери і безпілотні літальні апарати, медичні та медико-санітарні засоби, а також засоби зв'язку, генератори для виробництва електроенергії, одяг, обмундирування та індивідуальне бойове спорядження.

17 лютого під час Мюнхенської конференції з безпеки президент Чехії Петр Павел повідомив, що знайшов для України 800 тис. снарядів. До ініціативи долучилися близько 15 країн, зокрема Канада, Данія і Франція.

Норвегія виділить до 1,6 мільярда норвезьких крон ($153 млн) на ініціативу. Також із закупівлею снарядів допоможе Польща.

Зараз ви читаєте новину «Португалія приєдналася до чеської ініціативи. Дадуть €100 млн на снаряди для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі