пʼятниця, 16 грудня 2022 06:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Загроза нападу з Білорусі: у США оцінили небезпеку для Києва

Загроза нападу з Білорусі: у США оцінили небезпеку для Києва
Щойно ворог перетне українсько-білоруський кордон, ЗСУ зустрінуть його вогнем, попереджало неодноразово командування. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Дуже малоймовірно, що російські війська зможуть взяти Київ, навіть якщо знову нападуть з території Білорусі.

Російський напад не буде успішнішим на північ України взимку 2023 року, ніж у лютому 2022-го. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

Експерти зазначили, що сили РФ не змогли закріпити свої успіхи в Україні та втратили понад 70 тис. кв. км окупованої території з моменту відходу від Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза наступу на Київ: ЗСУ створюють систему багатоешелонованої оборони

Зараз російські війська в Бахмуті просуваються не більш як на 100–200 м на добу, зосередивши свої основні зусилля.

Росія не досягла переваги в повітрі, не кажучи вже про панування і значною мірою вичерпала свій арсенал високоточної зброї, наголосили у звіті ISW.

13 грудня за дорученням самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка армія РБ розпочала "раптову перевірку" бойової готовності.

Попри це, ситуація на українсько-білоруському кордоні залишається контрольованою для України, заявили українські прикордонники.

Генштаб оцінює ймовірність повторного нападу з території Білорусі як низьку, але й не виключає підготовку Лукашенка до війни проти України.

Зараз ви читаєте новину «Загроза нападу з Білорусі: у США оцінили небезпеку для Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі