пʼятниця, 11 жовтня 2019 11:39

У Вроцлаві назвали умову, за якої можна їздити в транспорті безкоштовно

У Вроцлаві назвали умову, за якої можна їздити в транспорті безкоштовно
Завдяки акції влада міста намагається популяризувати польську Нобелівську лауреатку. Фото:traveller-eu.ru

11-13 жовтня у місті Вроцлаві, Польща, люди, які матимуть книги Нобелівської лауреатки Ольги Токарчук, зможуть їздити у громадському транспорті безкоштовно.

Так вирішив міський голова Вроцлава Яцик Сутрик, повідомили на сайті міста.

"Ольга Токарчук стала лауреаткою Нобелівської премії з літератури. Сьогодні ця новина поширилася по всьому світу. У Вроцлаві ми надзвичайно пишаємося цим. Мер Вроцлава Яцек Сутрик вирішив, що будь-хто, у кого буде книга її авторства, подорожуватиме громадським транспортом безкоштовно до кінця тижня", - написали у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яка розробка отримала Нобелівську премію з хімії

Завдяки такій акції влада міста намагається популяризувати польську Нобелівську лауреатку і стимулювати людей їздити у громадському транспорті.

Ольга Токарчук - почесна громадянка Вроцлава і нещодавно стала лауреаткою Нобелівської премії в галузі літератури за 2018 рік. Це друга полька, яка удостоїлась цієї премії.

"Це великий день для Вроцлава", - сказав Яцек Сутрик.

10 жовтня назвали двох лауреатів Нобелівської премії з літератури за 2018 і 2019 роки. Ними стали польська письменниця Ольга Токарчук і Пітер Гандке з Австрії. Польська письменниця українського походження Ольга Токарчук була нагороджена за "оповідну уяву, яка з енциклопедичною пристрастю представляє перетин кордонів як форму життя".

Зараз ви читаєте новину «У Вроцлаві назвали умову, за якої можна їздити в транспорті безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі