пʼятниця, 10 квітня 2020 15:34

У Ватикані розповіли, як відбудеться "перший віртуальний Страсний тиждень"

У Ватикані розповіли, як відбудеться "перший віртуальний Страсний тиждень"
Папа Римський Франциск очолить традиційну хресну ходу без вірян. Фото: Reuters

Уперше за останні 50 років традиційна хресна хода відбудеться перед собором Святого Петра і майже без людей.

Хресний хід перед Великоднем, який за католицькою традицією проводиться ввечері Страсної п'ятниці, будуть транслювати онлайн кілька телеканалів, а також інтернет-канали, включаючи портал Vatican News.

Уперше за півстоліття він пройде на площі перед собором Святого Петра, а не біля стін Колізею. Через коронавірусну пандемію хід відбудеться без вірян. Але процесію все так само очолюватиме Папа Римський Франциск, а нестимуть хрест 2 групи по 5 осіб, пише "Кореспондент".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Впливового радника Папи Римського посадили за розбещення неповнолітніх. Він вийшов через рік

Перші 5 осіб представляють пенітенціарні установи Падуї, ще 5 - працівники управління охорони здоров'я та гігієни Ватикану. Хода розпочнеться біля обеліска на головній ватиканській площі. Цей Страсний тиждень стане першим "віртуальним" в історії Римо-католицької церкви.

Південна Корея була однією з перших країн, де зафіксували поширення коронавірусу за межами Китаю. Однак уряд швидко зреагував і зміг приборкати пандемію без замороження економіки карантином.

Однак близько пів сотні пацієнтів, які одужали від Covid-19 у Південній Кореї, знову отримали позитивний результат тесту на коронавірус.

Зараз ви читаєте новину «У Ватикані розповіли, як відбудеться "перший віртуальний Страсний тиждень"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі