пʼятниця, 08 квітня 2022 22:43

Спецтема: Війна Росії проти України

У світі заговорили про арешт Путіна

У світі заговорили про арешт Путіна
Настав час називати російську армію терористами, заявили у Великій Британії. Фото: Getty Images

Президента РФ Володимира Путіна і російську армію треба визнати терористами та арештувати.

Про це заявила член парламенту Великої Британії, речниця офісу міжнародних відносин Ліберальної партії Лайла Моран, повідомляє Guildhall.

"Путін та його армія вбивають ні в чому невинних українців. Ті санкції, що ми запровадили, були вкрай необхідними, але ми не можемо зупинятися на досягнутому, поки масово вбивають українців", - заявила.

Велика Британія повинна очолити заклики до Міжнародного кримінального суду для винесення рішення про затримання Путіна, сказала політик.

"Настав час поводитися з путінською армією та найманцями так, як ми ставимося до терористів, використовуючи відповідні постанови уряду Великобританії.

Ми маємо очолити заклики до Міжнародного кримінального суду щодо видачі міжнародного ордера на арешт Путіна", - заявила Лайла Моран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лавров є співучасником злочинів РФ - Кулеба

"Потрібно опублікувати список - і кожного олігарха, поміщеного в категорію ризику для національної безпеки, слід вигнати з Британії", - також заявила депутатка.

У Великій Британії ініціювали міжнародний трибунал над Путіним, подібний до Нюрнберзького процесу над нацистськими воєнними злочинцями після Другої світової війни.

Путін - воєнний злочинець, його треба судити, сказав президент США Джозеф Байден.

Російські окупанти в Україні займаються геноцидом українців.

Зараз ви читаєте новину «У світі заговорили про арешт Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі