четвер, 22 липня 2021 13:28

У світі вперше тестуватимуть пероральну вакцину від Covid-19

У світі вперше тестуватимуть пероральну вакцину від Covid-19
Ізраїль тестуватиме пероральну вакцину проти коронавірусу. Фото: Reuters

Ізраїль стане першою країною, яка випробує пероральну вакцину проти Covid-19.

Компанія Oravax Medical готується до випробувань, пише The Jerusalem Post.

Протягом кількох тижнів має надійти дозвіл від Міністерства охорони здоров'я. Саме після цього планують розпочати випробування.

У Європі вже виготовили кілька тисяч капсул пероральної вакцини. Вони будуть доступні в Ізраїлі. Інші країни також планують взяти участь у випробуванні.

"Ця вакцина буде набагато стійкішою до штамів коронавірусу", - висловили свої сподівання науковці. У доклінічних дослідженнях пероральний препарат тестують проти різних варіантів Covid-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Є загроза "вибухового зростання" захворюваності на Covid-19

"Компанія завершила пілотне дослідження на тваринах і виявила, що вакцина сприяла розвитку антитіл до імуноглобуліну G (IgG) та імуноглобуліну A (IgA). IgA необхідний для тривалого імунітету", - йдеться в повідомленні.

Україна до кінця літа має отримати 13 млн доз вакцини проти Covid-19. В Україні щеплення проти коронавірусу роблять чотирма вакцинами: AstraZeneca (Covishield, SKBio), Comirnaty виробництва Pfizer/BioNTech, CoronaVac виробництва Sinovac Biotech, Moderna.

Зараз ви читаєте новину «У світі вперше тестуватимуть пероральну вакцину від Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі