середа, 21 липня 2021 01:03

Є загроза "вибухового зростання" захворюваності на Covid-19

Є загроза "вибухового зростання" захворюваності на Covid-19
Коронавірус в Україні може розігнатися "вибуховими темпами". Фото: Reuters

В Україні завершилася фаза падіння захворюваності Covid-19.

Існує загроза виникнення "вибухових темпів" подальшого зростання - подібно до того, як це спостерігалося в деяких країнах світу з поширенням в них штаму Delta, повідомляє пресслужба НАН України.

"За останній тиждень виросли одразу три ключові епідемічні показники, що, як ми вважаємо, відображають епідемічну динаміку: кількість позитивних ПЛР-тестів, нових госпіталізацій і нових зареєстрованих випадків хвороби. Число позитивних ПЛР-тестів - ймовірно, найоперативніший з них - за тиждень виросло одразу на 16,6 відсотка, тоді як кількість госпіталізацій і нових випадків хвороби також зросли, але не так сильно - на 4,9 і 7,3 відсотка відповідно. Темпи тижневого зростання збільшувалися в останні дні, тому ймовірність прискорення росту досить висока. До зростання також перейшла частка позитивних результатів тестування. В середньому за останні сім днів вона становила 2,44 відсотка проти досягнутого дев'ять днів тому мінімального значення у 2,08 відсотка, і таке значення є найбільшим від 2 липня 2021-го", - йдеться в повідомленні.

Зменшився і вік в нових інфікованих коронавірусом і їх госпіталізацій. Відбулося зростання не тільки частки дітей серед нових випадків хвороби та госпіталізацій, а й частки людей у ​​віці 18 - 34 роки включно, заявили в НАН.

Майже весь тижневий приріст загальнонаціональної захворюваності зосереджений у групі "Південь", причому левова частка приросту припадає на Одеську область. Менш помітні спалахи захворюваності можна виділити в Києві та Сумській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна скасовує запис на вакцинацію проти Covid-19

Ситуація з пандемією коронавірусу у світі стає все складнішою. Це пов'язано з появою нових Covid-штамів, змішанням соціальних груп, недотриманням заходів безпеки й нестачею вакцин.

Зараз ви читаєте новину «Є загроза "вибухового зростання" захворюваності на Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі