середа, 19 червня 2024 00:04

У США анонсували нові санкції проти Росії та Китаю

У США анонсували нові санкції проти Росії та Китаю
США готові запровадити нові антиросійські санкції. Фото: Укрінформ

Сполучені Штати готові ввести нові санкції проти Росії, щоб стримати тиск і в кінцевому підсумку покласти край агресії.

Під санкції також може потрапити Китай. Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен на спільній з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом пресконференції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кремлі висловилися про санкції США щодо Московської біржі

"Ми розглядаємо країни, які підтримують російську оборонно-промислову базу, що дає змогу Росії продовжувати війну, зокрема Китай. Як ясно дав зрозуміти президент Байден, ми справді занепокоєні не тим, що Китай постачає зброю в Росію - цього вони не роблять", – сказав Блінкен.

Натомість, за його словами, Пекін надає найважливішу підтримку російській оборонній промисловій базі. Близько 70% верстатів, які імпортує Росія, надходять із Китаю, 90 % мікроелектроніки - з Китаю, і це дає змогу Росії підтримувати військову машину та продовжувати війну.

"Цьому потрібно покласти край. І ми все робимо і будемо робити для цього", - наголосив Блінкен.

Сполучені Штати Америки запровадили нові санкції проти понад 300 фізичних і юридичних осіб у РФ та у країнах Азії, Близького Сходу, Європи, Африки і Карибського басейну.

Минулого місяця Міністерство фінансів США запровадило санкції проти майже 200 фізичних і юридичних осіб, які сприяють військово-промисловому комплексу РФ і допомагають їй ухилятись від уже накладених обмежень.

Зараз ви читаєте новину «У США анонсували нові санкції проти Росії та Китаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі