середа, 12 червня 2024 19:10

Спецтема: Війна Росії проти України

США запровадили нові санкції проти Росії та її друзів

США запровадили нові санкції проти Росії та її друзів
США запровадили санкції проти понад 300 фізичних і юридичних осіб. Фото: pixabay.com

Сполучені Штати Америки запровадили нові санкції проти Російської Федерації з огляду на перехід Кремля до воєнної економіки.

Про це повідомив "Голос Америки".

Санкції мають на меті посилити тиск на РФ через збройну агресію проти України.

Спрямовані на обмеження можливості російської військово-промислової бази використовувати переваги програмного забезпечення з США та інших інформаційних технологій.

Санкції накладено проти понад 300 фізичних і юридичних осіб у РФ та у країнах Азії, Близького Сходу, Європи, Африки і Карибського басейну.

Їхні продукти і послуги досі дозволяли Росії підтримувати війну в Україні та ухилятись від західних санкцій, повідомляють.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС пропонує накласти санкції на найбільшу російську судноплавну компанію

"Сьогоднішні дії завдають удару по решті їхніх шляхів доставлення міжнародних матеріалів та обладнання", - прокоментувала очікуваний вплив санкцій міністерка фінансів США Джанет Єллен.

За її словами, відчутний вплив санкцій буде також зумовлений залежністю РФ від постачань із третіх країн.

Крім того, це стосуватимуться фінансових установ, які мають справу з російською воєнною економікою. Російські найбільші банки опиняться під санкціями не тільки за "російською адресою", але і їхні філіали чи представництва у Китаю, Індії, Киргизстані.

Міністерство фінансів США націлене на архітектуру фінансової системи РФ, яка була переорієнтована на оборонну промисловість і придбання товарів для агресії проти України.

Йдеться про транснаціональні мережі, які працюють у сфері видобутку золота для російського виробника, а також підтримують виробництво безпілотників для російської армії чи закупівлю матеріалів для російської програми хімічної і біологічної зброї, а також мікроелектроніку.

Рішення також передбачають подальші кроки для обмеження майбутніх доходів РФ від зрідженого природного газу.

Радник з національної безпеки США Джейк Салліван дорогою до Італії на зустріч лідерів "Групи семи" прокоментував: "Ці дії посилять ризики, які іноземні фінансові установи беруть на себе, маючи справу з російською воєнною економікою".

Салліван заявив, що іноземні банки ризикують потрапити під санкції за роботу з будь-якою підсанкційною юридичною чи фізичною особою, включно з низкою російських банків.

Минулого місяця Міністерство фінансів США запровадило санкції проти майже 200 фізичних і юридичних осіб, які сприяють військово-промисловому комплексу РФ і допомогають їй ухилятись від уже накладених обмежень.

Зараз ви читаєте новину «США запровадили нові санкції проти Росії та її друзів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі