середа, 20 травня 2020 23:00

У Сінгапурі суд виніс смертний вирок в Zoom

У Сінгапурі суд виніс смертний вирок в Zoom
У Сінгапурі смертний вирок винесли у форматі відеоконференції. Фото: Reuters

В Сінгапурі Верховний суд виніс перший смертний вирок під час відеоконференції в Zoom.

Як зазначається, 37-річного громадянина Малайзії засудили до смертної кари через повішення за контрабанду 28 г героїну в 2011 році. Про це повідомляє Reuters.

"Для безпеки всіх учасників процесу слухання справи проводилося по відеоконференції", - заявив представник Верховного суду Сінгапуру, посилаючись на обмеження, введені через пандемію коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катували електричним струмом, виривали нігті, морили голодом і холодом - як знущалися з "розвідника №1"

Це перший смертний вирок, винесений по відеозв'язку в Сінгапурі, і другий в світі. Перший смертний вирок в режимі відеоконференції виніс суд в Нігерії, місцевого жителя засудили до повішення за вбивство.

За даними правозахисних організацій, в Сінгапурі діє політика "нульової терпимості" до наркотиків. За останні десятиліття сотні людей, в тому числі десятки іноземців, були повішені за злочини, пов'язані з наркотиками.

"Смертна кара в Сінгапурі - жорстока і нелюдяна, а використання дистанційних технологій, таких як Zoom, для винесення смертного вироку робить його ще більш жорстоким", - заявив заступник директора Human Rights Watch по країнам Азії Філ Робертсон.

18-річний десантник зі Славути на Хмельниччині Сергій Тимощук майже 6 років був у списках безвісти зниклих – на зв'язок він перестав виходити наприкінці літа 2014 року, перебуваючи у зоні проведення АТО в Луганському аеропорту. Лише зараз за допомогою системи ДНК-ідентифікації останки бійця вдалося встановити.

Зараз ви читаєте новину «У Сінгапурі суд виніс смертний вирок в Zoom». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі