пʼятниця, 25 березня 2022 06:37

Спецтема: Війна Росії проти України

У СБУ пояснили, що сталося з Шойгу та Герасимовим

У СБУ пояснили, що сталося з Шойгу та Герасимовим
Сергій Шойгу не з'являється на публіці з 11 березня. Фото: facebook.com/mod.mil.rus

Зникнення міністра оборони Росії Сергія Шойгу з публічного простору може бути пов'язане зі звинуваченнями у провалі "військових завдань" на території України.

Росія у цій війні хотіла показати всьому світу, зокрема й Україні, яка у неї сильна армія, заявив полковник СБУ Роман Костенко, передає "Україна 24". Натомість РФ отримала потужну відсіч від українських воїнів.

"Витрачалися божевільні гроші на армію, спецслужби, інформаційну війну. Коли вони прийшли, то отримали по зубах не від країни з найсильнішою економікою, не від країни НАТО. Ми можемо сказати, що там справді щось відбувається, але напевно ніхто не знає, навіть із найближчого оточення", – сказав Костенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр оборони США пробував поговорити із Шойгу - The Washington Post

Також полковник СБУ прокоментував зникнення з публічного простору начальника генштабу РФ Валерія Герасимова.

"Герасимов не впорався з поставленими завданнями, і його відсторонили. Є така ймовірність, що на його місце поставили когось молодшого й амбітнішого. Якщо ми побачимо, що військова тактика змінюється, це означатиме, що хтось інший став керувати "операцією ", – додав Костенко.

Міністр оборони Росії Шойгу не з'являється на публіці 14 днів із 30, поки триває війна в Україні. Журналісти-розслідувачі зазначили, що Шойгу не бачили у публічному просторі з 11 березня. До того Шойгу з'являвся в новинах майже щодня. В оточенні міністра стверджують, що він нездоровий - має проблеми із серцем. На підтвердження того, що востаннє глава Міноборони РФ з'являвся у новинах 11 березня є відео. На ньому Шойгу вручає державні нагороди окупантам, які брали участь у так званій "спеціальній військовій операції".

Підпишіться на наш канал в Telegram. Інформуємо про ситуацію в країні.

Зараз ви читаєте новину «У СБУ пояснили, що сталося з Шойгу та Герасимовим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі