четвер, 24 березня 2022 07:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Міністр оборони США пробував поговорити із Шойгу - The Washington Post

Міністр оборони США пробував поговорити із Шойгу - The Washington Post
У США пробують поговорити із міністром оборони Росії, але він не готовий спілкуватися. ФОТО: pixabay.com

Міністр оборони США Ллойд Остін та американський генерал Марк Міллі протягом останнього місяця кілька разів намагалися зв'язатися зі своїми колегами з Росії. Однак ті не готові спілкуватися.

Військове керівництво Сполучених Штатів неодноразово пробувало провести телефонні розмови із міністром оборони РФ Сергієм Шойгу та начальником Генштабу російських Збройних сил Валерієм Герасимовим, заявив виданню The Washington Post представник Пентагону Джон Кірбі.

"Російська сторона досі відмовляється від участі у діалозі. Хоча Пентагон вважає, що взаємодія між керівниками оборонних відомств США та Росії зараз критично важлива", - сказав Кірбі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Такого не бачили із часів Другої світової" - у НАТО шоковані розмахом війни в Україні

Контакти між виcокопоставленими військовими лідерами необхідні задля припинення війни, вважають у США.

Сполучені Штати Америки послідовні у незмінному принципі: "нічого про Україну без України". Україна сама вирішує, на яких умовах домовлятися про припинення війни з Росією, заявила помічниця глави Державного департаменту США Карен Донфрід.

Зараз ви читаєте новину «Міністр оборони США пробував поговорити із Шойгу - The Washington Post». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі