понеділок, 14 січня 2019 08:17

У Росії посадили командира розвідки ДНР

У Росії суд засудив "екс-главу розвідки" ДНР Дмитра Лисаковського-Коцубанова до 6 років колонії.

"Хунта, що ти робиш, припини", - написав в Twitter журналіст Денис Казанський.

 

За інформацією російських ЗМІ, Лисаковського-Коцубанова (позивний "Гудвін") засудили за рейдерське захоплення особняка на Гоголівському бульварі в Москві. Його подільники нібито не отримали гроші від покупців будівлі - екс-глави "Россельхозбанка" Юрія Трушина і його зятя Артема Куранова.

За версією звинувачення, підкупивши суддю Ірину Баранову за €100 тис і $4 тис, вже засуджені злочинці перепродали будинок за допомогою адвоката Євгена Рижова за $7,5 млн офшору Лисаковского.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Командир бойовиків здався поліції

Рятуючись від кримінальних справ, "Гудвін" поїхав воювати на Донбас. Рижов і Баранова втекли в США. З Америки юрист намагався за хабар в $3 млн голові ГСУ СКР Олександру Дриманову закрити кримінальну справу.

Лисаковський-Коцубанов в матеріалах суду називається "командиром групи розвідки ГРУ Генштабу ДНР" і офіційним представником "республіки" в Міжнародному кримінальному суді.

У Росії розшукують бойовика ЛНР через те, що він обікрав волонтерів. Заяву написала глава російського фонду допомоги бойовикам "Своих не бросаем" Ірина Бєднова.

Зараз ви читаєте новину «У Росії посадили командира розвідки ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі