пʼятниця, 06 квітня 2018 08:23

Командир бойовиків здався поліції

Командир бойовиків здався поліції
У Донецькій області поліцейським здався командир мінометного розрахунку бойовиків. Фото - BaltNews.lv

У Донецькій області поліцейським здався 23-річний житель Слов'янська, який був командиром розрахунку бойовиків. Він п'ятий за останні 10 днів. Про це повідомили в поліції Донецької області.

Зазначено, що 23-річний чоловік вступив до лав терористів 2015 року, покинувши у Слов'янську дружину з однорічною дитиною.

"Найманець поїхав в окуповане Єнакієве, де його призначили на посаду командира мінометного розрахунку. За словами бойовика, він займався у військовій частині ремонтом електрики, господарськими справами. Але вже через півроку новобранець розчарувався в ідеях ДНР, бо ватажки займаються мародерством та зайняті лише своїм матеріальним становищем", - розповіли правоохоронці.

Довгий час чоловік шукав шляхи повернення на підконтрольну Україні територію. Із засобів масової інформації він дізнався про інших бойовиків, які повернулися до нормального життя, добровільно здавшись поліції. Наприкінці березня він покинув фейкову республіку і вийшов до поліцейських Бахмута.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські снайпери й розвідники на Донбасі: волонтери показали фотодокази

Відкрито кримінальне провадження за фактом створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань. Тільки після того, як пройде ретельна перевірка та матеріали справи будуть направлені до суду, чоловіка може бути звільнено від кримінальної відповідальності.

Бойовик із Якутії добровільно здався поліцейським. Перед тим мешканець республіки Саха 4 роки жив в Україні з фальшивим паспортом.

Зараз ви читаєте новину «Командир бойовиків здався поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі