середа, 02 листопада 2022 07:50

Спецтема: Війна Росії проти України

У РФ триває мобілізація попри заяви Путіна та Шойгу – ISW

У РФ триває мобілізація попри заяви Путіна та Шойгу – ISW
Російські ЗМІ пишуть, що чоловіки продовжують отримувати повістки в Тюмені та Санкт-Петербурзі. Фото: eastnews.ua

У Росії жителі Тюмені та Санкт-Петербурга продовжують отримувати повістки попри обіцянки російського диктатора Володимира Путіна та заяви очільника міністерства оборони РФ Сергія Шойгу про завершення 28 жовтня "часткової мобілізації" та перехід на строкову службу.

У різних регіонах Російської Федерації продовжуються мобілізаційні заходи, повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни ISW.

"У російському Центральному військовому окрузі журналістам місцевого видання повідомили, що процеси мобілізації триватимуть по всій Росії, доки президент РФ Путін не підпише указ про припинення періоду мобілізації. Водночас Путін цього робити не збирається", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ підсмажили окупантів на півдні ‒ гарні новини з фронту від Генштабу

Російські ЗМІ пишуть, що чоловіки продовжують отримувати повістки в Тюмені та Санкт-Петербурзі.

"Українська влада тимчасово захоплених Мелітополя на Запоріжжі та Маріуполя на Донеччині також повідомила, що російські окупанти продовжують зганяти українців у добровольчі батальйони та загони територіальної оборони", – сказано у свіжому звіті ISW.

Незважаючи на офіційне завершення мобілізації на території Російської Федерації, повістки продовжують надходити чоловікам призовного віку, повідомили 2 листопада й в українському Генштабі.

Зараз ви читаєте новину «У РФ триває мобілізація попри заяви Путіна та Шойгу – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі