четвер, 16 березня 2023 19:02

Спецтема: Війна Росії проти України

У Польщі затримали шпигунів, які хотіли нашкодити Україні

У Польщі затримали шпигунів, які хотіли нашкодити Україні
Агенти ФСБ готували теракти у Польщі. Фото: Pexels

У Польщі затримали дев'ятьох осіб. За даними слідства, співпрацювали з ФСБ і планували паралізувати постачання зброї в Україну.

Підозрювані вели розвідувальну діяльність у Польщі та готували диверсії, сказав міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський, повідомляє CNN.

"Докази показують, що група контролювала залізничні маршрути. До її завдань входило розпізнавання, моніторинг та документування транспорту зі зброєю, доставлених до України", – сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі затримали росіянина і білоруса, які шпигували для РФ

Шістьом особам пред'явили звинувачення у шпигунстві та участі в організованій злочинній групі. Щодо трьох інших тривають судові процеси.

"Підозрювані також повинні були готуватися до диверсійних дій, спрямованих на паралізацію постачання техніки, зброї та допомоги в Україну", – пояснив Камінський.

Колишній голова розвідувальної служби Німеччини Ґергард Шіндлер припускає, що Російська Федерація посилить шпигунську діяльність у ФРН. Причиною цьому є війна, яку веде РФ проти України.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі затримали шпигунів, які хотіли нашкодити Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі