пʼятниця, 21 липня 2023 19:47

У ПАР дадуть ордер на арешт Путіна, коли б він не приїхав

У ПАР дадуть ордер на арешт Путіна, коли б він не приїхав
Уряд ПАР підтвердив готовність арештувати Путіна. Фото: ОП

Уряд Південно-африканської республіки погодився видати ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна, якщо він до них приїде.

Він мав би прибути на самі БРІКС, запланований на серпень у Йоганнесбурзі, повідомляє News 24.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська пропаганда видала божевільну версію, чому Путін не полетів до ПАР

"Але після того, як уряд оголосив, що Путін не поїде до ПАР, прокуратура звернулася до суду з проханням зобов'язати її виконувати ордер на арешт у будь-який час, коли російський президент відвідуватиме країну. Уряд погодився", – йдеться у повідомленні.

Вищий суд Гаутенга в Преторії підтвердив, що у понеділок міністерство юстиції ПАР направило ордер на арешт Путіна національному директору державного обвинувачення Шаміле Батохі.

Російський диктатор Володимир Путін не братиме участі у саміті БРІКС у Південно-Африканській Республіці, який відбудеться в кінці серпня.

Президент Росії злякався, що його можуть заарештувати в Південно-Африканській Республіці, тому замість себе на саміт відправить міністра закордонних справ Сергія Лаврова. Про це повідомляє адміністрація південноафриканського президента Сиріла Рамафоси.

17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт Володимира Путіна за підозрою в депортації українських дітей до РФ і в скоєнні воєнних злочинів в Україні.

Путіна можуть заарештувати на території 123 країн, які ратифікували Римський статут (серед них ПАР).

Зараз ви читаєте новину «У ПАР дадуть ордер на арешт Путіна, коли б він не приїхав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі