понеділок, 31 жовтня 2016 09:04

У Молдові буде другий тур виборів

У Молдові буде другий тур виборів

На Молдову чекає другий тур виборів - змагання між "проросійським" і "проєвропейським" кандидатами Ігорем Додоном та Майєю Санду.

У першому турі вони набрали майже 49% та 38% голосів виборців відповідно. Для перемоги необхідно було набрати понад 50% голосів, а в голосуванні мали взяти участь не менш як третина виборців.

У другому турі такого обмеження немає. Протягом п'яти днів комісія має офіційно ухвалити рішення про його призначення. Додон виступає проти європейської інтеграції та за тісніші зв'язки з Росією. Екс-мініст освіти Санду підтримувана, зокрема, прозахідною молоддю, - за проєвропейський курс, пише сайт DW.COM.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній президент Сальвадору потрапив за ґрати

Молдова залишається однією з найбідніших країн Європи. За даними Світового банку, 41% населення живе менше ніж на $5 в день, середня зарплатня становить $240 на місяць. Востаннє прямі президентські вибори в Молдові відбулися 1996 року. З 2000 року президента обирали в парламенті, але у березні 2016-го Конституційний суд республіки скасував це правило.

Зараз ви читаєте новину «У Молдові буде другий тур виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі