середа, 20 квітня 2022 19:50

У Маріуполі росіяни тримають майже 120 тис. людей - Зеленський

У Маріуполі росіяни тримають майже 120 тис. людей - Зеленський
Зеленський домовився з Мішелем про співпрацю у розслідуванні воєнних злочинів російських військових. Фото: скрін з відео

У Маріуполі Донецької області російські окупанти тримають в облозі майже 120 тис. людей.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час спільного брифінгу з керівником Європейської Ради Шарлем Мішелем.

"Російські війська розпочали масштабний наступ на Донбасі. Ми це розуміємо. Бачимо всі ризики і бачимо всі кроки. Вони продовжують ракетні обстріли по всій території нашої держави. Тримають в облозі, за нашими даними, майже 120 тисяч осіб тільки в Маріуполі. Злочини, які відбуваються там, набагато страшніші, ніж були в Бородянці", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Членство України в ЄС: Єврокомісія скаже своє слово у червні

Водночас він висловив переконання, що спільними зусиллями Україна та Європа зможуть притягнути всіх винних до відповідальності. Зеленський зазначив, що домовився з Мішелем про співпрацю у розслідуванні воєнних злочинів російських військових.

У Держдепі США допускають можливість участі союзників НАТО в евакуації цивільного населення та поранених солдатів із Маріуполя. Також у Держдепі сподівалися, що росіяни дозволять безпечний вихід із міста.

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі росіяни тримають майже 120 тис. людей - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі