неділя, 24 жовтня 2021 12:25

У Латвії з'явилася нова база для авіації НАТО

У Латвії з'явилася нова база для авіації НАТО
Незабаром на аеродромі будуть розміщені війська авіація сил спецоперацій США. Фото: Скріншот

Військово-повітряні сили НАТО завершили модернізацію і сертифікацію аеродрому Лієлварде в Латвії.

Тепер його зможе використовувати авіація альянсу. Про це повідомляє повітряне командування НАТО, передає Інтерфакс-Україна.

Авіабаза розташована на південний схід від Риги. Її заснувала СРСР у 1970 році. Вона була однією з найбільших в країнах Балтії.

"Сертифікація означає, що тепер ми можемо приземляти і обслуговувати літаки в будь-який час доби і за будь-яких погодних умовах", – заявив командувач ВПС Латвії полковник Вієстурс Масуліс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАТО стартують секретні навчання

Аеродром зможуть використовувати винищувачі, які контролюють повітряний простір Балтійського регіону. Також через нього будуть доставлятися вантажі для бойової групи передової присутності НАТО в Латвії: аеродром може приймати в тому числі і транспортні літаки C-17. Раніше для доставки вантажів використовували міжнародний аеропорт Риги.

Аеродром можна буде використовувати і для безпілотників, яким потрібна злітно-посадкова смуга. Міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс сподівається, що в Лиелварде будуть дислоковані бойові дрони. Незабаром на аеродромі будуть розміщені війська авіація сил спецоперацій США.

У Литві почалися 12 жовтня міжнародні військові навчання "Залізний вовк – 2021". Вони триватимуть два місяці на полігоні в Пабраде та навколо нього. У навчаннях візьмуть участь понад 3 тис. військових з Литви та інших 12 країн НАТО і партнерів.

Зараз ви читаєте новину «У Латвії з'явилася нова база для авіації НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі