понеділок, 04 червня 2018 06:06

У Китаї зносять хмарочоси-привиди - показали шокуюче відео

У Китаї зносять хмарочоси-привиди - показали шокуюче відео
Чотири люксові будинки-привиди знесли через нестачу фінансування. Фото: Asiawire

У мережі показали відео, як руйнують незавершені висотні "будівлі-привиди" у Китаї.

Будинки на сході країни знесли майже через 10 років після того, як проект покинули. Багатоквартирні висотки по 28-30 поверхів залишалися порожніми з 2009 року. Забудовник вичерпав гроші і заморозив проект, повідомляє Daily Mail.

Відеозйомку зробили люди, що мешкають неподалік. На ній будинки падають завдяки контрольованим вибухам. На те, щоб завалити 4 башти знадобилося 15 сек. Свідки розповіли, що відчули тремтіння ґрунту і були вражені стовпом пилу.

Проект носить назву Vistaria Bay. Житловий комплекс побудували за кілька метрів від моря в порту Яньтай, провінція Шаньдун у 2007-му.

Гроші у забудову вносив південно-корейський інвестор. Почалася світова фінансова криза 2009-го. Фінансування припинилося. Компанія спробувала переглянути проект, але не змогла. Будівлі звели на піску. Компанія сумнівалася, що вони будуть безпечними, якщо простоять довше. Місцевий уряд дозволив зносити будівлі після того, як земельну ділянку під ними придбали за 174 млн юанів - майже $27 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фотограф показав затоплене піском місто в пустелі

На місці знесених будівель почнуть зводити готель. Ціна на нерухомість в цьому районі коливається від $1,4 до $1,7 тис. за 1 м².

Острів Рос – зникле британське поселення на Андаманському архіпелазі в Бенгальській затоці. Острів покинули у 1940-х роках, і його повністю поглинула природа. Чисельні бунгало, церква, танцювальні зали та кладовище поступово зникають під наступом лісу.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї зносять хмарочоси-привиди - показали шокуюче відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі