понеділок, 30 вересня 2019 11:41

У Британії заговорили про холодну кібервійну

У Британії заговорили про холодну кібервійну
armyinform Британія через загрозу кібербезпеці перебуває у стані холодної війни

Велика Британія постійно перебуває у стадії холодної війни через загрозу кібербезпеці країни.

"Різниці між миром і війною більше не існує. Вже неможливо провести чітке розмежування між конкуренцією та конфліктом. Відчуваю, що наразі перебуваю у стані війни, але це не війна, як ми її визначали в минулому", - заявив глава Збройних сил Британії Нік Картер, виступаючи на літературному фестивалі, разом із колишнім генералом США і директором ЦРУ Девідом Петреусом, передає Telegraph.

Характер війни розвивається і варто провести дебати про те, як виглядає майбутнє війни, зауважив генерал.

"Традиційна концепція війни тільки на суші, на морі та в повітрі застаріла. Майбутня війна, в основному, орієнтована на інформацію. Війна, по суті, має політичну функцію. Вона буде більш складнішою тазахоплюватиме нові області, зокрема космосу та кібер, - підкреслив глава військового відомства Британії.

Разом із тим, генерали зійшлися у думці, що російський президент Володимир Путін був "найбільшим подарунком для НАТО після закінчення холодної війни".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські хакери можуть атакувати через принтери - Microsoft

"НАТО зараз має серйозні політичні проблеми. Путін допоміг нам пояснити, чому ми маємо модернізуватися. Ми повинні бути належним чином інтегровані на кожному рівні", - зазначив Картер.

"Росія сьогодні становить більшу загрозу, ніж 5 років тому", - наголосив він.

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф звинуватив США в початку "кібервійни".

Сполучені Штати почали цю кібервійну з нападу на ядерні обʼєкти дуже небезпечним, безвідповідальним способом, який міг убити мільйони людей.

Зараз ви читаєте новину «У Британії заговорили про холодну кібервійну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі