середа, 07 серпня 2019 08:56

Російські хакери можуть атакувати через принтери - Microsoft

Російські хакери можуть атакувати через принтери - Microsoft
Microsoft попереджає користувачів про роботу російських хакерів. Фото із відкритих джерел.

Російські хакери можуть атакувати через принтери. Для зламу корпоративних мереж російські хакери стали використовувати принтери і VoIP-телефони.

"Корпорація Microsoft оголосила про атаки російських хакерів - за словами її IT-експертів, зловмисники використовують для проникнення в мережі принтери і VoIP-телефони. Про це компанія повідомила на конференції з безпеки у сфері високих технологій у Лас-Вегасі", - йдеться в повідомленні "DW".

Хакери змогли зламати корпоративні мережі, бо прилади, що використовували для роботи мали незмінені стандартні паролі, а на одному із них не було встановлено останнього оновлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Bellingcat скоїли хакерську атаку

Фахівці Microsoft вважають, що до атак причетна група кіберзлочинців, відома як Strontium. Інші назви групи - Fancy Bear, APT28 і Sofacy.

Раніше її пов'язували з Головним управлінням Генштабу збройних сил Росії. У США стверджують, що вона стояла за кібератакою на виборчий штаб Гілларі Клінтон під час президентської кампанії 2016-го.

Чистий прибуток найбільшої у світі соціальної мережі Facebook у першому півріччі 2019-го впав удвічі порівняно з аналогічним періодом 2018 року — до $5,04 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Російські хакери можуть атакувати через принтери - Microsoft». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі