четвер, 13 серпня 2020 22:17

У Білорусі заявили про звільнення понад тисячі затриманих

У Білорусі заявили про звільнення понад тисячі затриманих
Довірена особа Лукашенка закликала припинити самознищення. Фото: Reuters

Ввечері, 13 серпня в Білорусі відпустили понад тисячу затриманих людей під зобов'язання неучасті в протестах.

Про це повідомила голова Ради Республіки Національних зборів країни та довірена особа президента Наталія Качанова, передає tyt.by.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенка хочуть позбавити звання почесного доктора наук університету Шевченка

"Все, що почало відбуватися після виборів - є безпрецедентною спробою зруйнувати те, чим ми завжди пишалися, наше мирне життя, і розділити суспільство. У нас не повинно бути конфронтації. Президент почув думку трудових колективів і доручив розібратися з усіма фактами затримань, які відбулися в останні дні. Зараз йде інтенсивна робота в цьому напрямку, вже на вечір 13 серпня випущені понад тисячу осіб під зобов'язання про неучасть в несанкціонованих заходах, а неповнолітні - передані під розписку батькам. Очевидно, що всім нам не потрібна бійка, не потрібна війна. Мінськ завжди був тихим і спокійним. Давайте припинимо самознищення", - зазначила вона.

Варто зазначити, що станом на ранок 13 серпня через протести в Білорусі затримали близько 6700 людей.

У Білорусі затримали ще одного громадянина України. 12 серпня в українське консульство в Бресті звернулися родичі українця, який 11 серпня не повернувся додому з роботи.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі заявили про звільнення понад тисячі затриманих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі