середа, 19 квітня 2023 14:58

Спецтема: Війна Росії проти України

У американських компаній проблеми з виготовленням ракетних озброєнь – WSJ

У американських компаній проблеми з виготовленням ракетних озброєнь – WSJ
Виробники у США не змогли вчасно збільшити виробництво озброєння. Фото: eastnews.ua

Американські виробники не можуть виготовляти більше озброєнь для України через проблеми у ланцюгах постачання.

Це стосується ракет GMLRS і установок HIMARS, пише The Wall Street Journal.

18 квітня компанія Lockheed Martin Corp повідомила, що через нестачу ракетних двигунів для GMLRS та інших ракет не може наростити виробництво.

У травні 2022 року президент США Джо Байден відвідав завод Lockheed Martin в місті Трой. Він та виконавчий директор компанії Джим Тейклет пообіцяли до 2024 року подвоїти виробництво ракет Javelin.

Потім цю мету перенесли на 2026 рік. Те ж сталося і з ціллю збільшити виробництво ракет GMLRS і пускових установок HIMARS.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон кинув 215,6 млн доларів на виробництво Javelin, Stinger та РСЗВ

Оборонним компаніям не вистачає ракетних двигунів. Раніше їх виробляла лише Aerojet Rocketdyne Holdings Inc. Тепер Northrop Grumman Corp найняли, щоб збільшити виробництво.

Пентагон повідомив минулого тижня про угоду з Aerojet на $216 млн на модернізацію виробничих ліній. Компанія повідомила про відновлення виробництва після пожежі на заводі минулої осені.

Пентагон цього року уклав нові контракти на близько $1,2 млрд, пов'язаних із поставками в Україну або поповненням запасів. Більшість цьогорічних контрактів пов'язані з 155-мм снарядами. Такі компанії, як General Dynamics Corp, уклали контракти на збільшення виробництва.

Інші підприємства виграли контракти на пошук закордонних запасів боєприпасів для відправки в Україну.

Пентагон оголосив про новий пакет допомоги для України. Він містить зокрема додаткові боєприпаси для HIMARS, ЗРК Patriot, а також артилерійські снаряди. Пакет складається з двох частин. Перша, на $2,1 млрд, фінансується з Ініціативи сприяння безпеці України, в межах якої зброя замовляється у виробників. Решта $500 млн припадають передусім на боєприпаси, які надійдуть із американських запасів.

Зараз ви читаєте новину «У американських компаній проблеми з виготовленням ракетних озброєнь – WSJ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі