субота, 15 квітня 2023 01:40

Пентагон кинув 215,6 млн доларів на виробництво Javelin, Stinger та РСЗВ

Пентагон кинув 215,6 млн доларів на виробництво Javelin, Stinger та РСЗВ
Пентагон оголосив про новий пакет допомоги для України. Фото: defense.gov

Міністерство оборони США виділило додаткові гроші на модернізацію підприємств для прискорення виробництва та постачання двигунів для протитанкових ракетних комплексів Javelin та переносних зенітних ракетних комплексів Stinger, а також реактивних систем залпового вогню (РСЗВ).

Пентагон профінансує на 215,6 млн доларів модернізацію та розширення потужностей Aerojet Rocketdyne у Камдені (штат Арканзас), Хантсвілл (штат Алабама) та окрузі Орандж, штат (Вірджинія) де компанія виробляє складні ракетні силові установки. Про це йдеться на сайті Пентагону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Естонії сказали, де можна брати снаряди для України

"Кошти будуть спрямовані на модернізацію виробничих процесів на підприємствах компанії, консолідацію виробничих ліній, закупівлю обладнання, створення систем обробки даних, а також збільшення швидкості виробництва та постачання Javelin, Stinger та керованої реактивної системи залпового вогню (GMLRS)", – повідомили у Пентагоні.

GMLRS – це фактично переклад абревіатури РСЗВ і під ним маються на увазі зокрема такі ракетні системи, як HIMARS та M270, які США надали Україні для відбиття російського вторгнення.

Ці зусилля були профінансовані в рамках Закону про додаткові асигнування для України.

Пентагон оголосив про новий пакет допомоги для України. Він містить зокрема додаткові боєприпаси для HIMARS, ЗРК Patriot, а також артилерійські снаряди. Пакет складається з двох частин. Перша, на $2,1 млрд, фінансується з Ініціативи сприяння безпеці України, в межах якої зброя замовляється у виробників. Решта $500 млн припадають передусім на боєприпаси, які надійдуть із американських запасів.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон кинув 215,6 млн доларів на виробництво Javelin, Stinger та РСЗВ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі