субота, 22 жовтня 2022 02:42

Три країни закликали ООН розслідувати застосування іранських дронів Росією

Три країни закликали ООН розслідувати застосування іранських дронів Росією
Протягом місяця українські захисники збили 233 іранських безпілотники "Шахед", які використовують російські окупанти. Фото: eastnews.ua

Велика Британія, Франція та Німеччина закликали ООН провести розслідування у зв'язку зі звинуваченнями Росії у використанні іранських дронів-камікадзе для ударів по Україні.

Це може бути порушенням резолюції Ради Безпеки ООН. Вказана резолюція обмежує потік певної зброї до Ірану чи з Ірану, йдеться у листі представників трьох країн ООН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кислиця прокоментував погрози РФ "переглянути співпрацю" з ООН: "Дебільна логіка"

"Ми б вітали розслідування групою Секретаріату ООН, яка відповідає за контроль за виконанням резолюції 2231 РБ ООН, і готові підтримати роботу Секретаріату з проведення технічного та неупередженого розслідування", – звернулися офіційні особи до Генерального секретаря ООН Антоніа Гутерріша.

Україна заявляє, що Росія використала ударні безпілотники Shahed-136 іранського виробництва — боєприпаси, які летять до своєї мети, а потім стрімко падають та детонують під час удару. Тегеран заперечує постачання безпілотників до Москви.

Росія погрожувала "переглянути співпрацю" із секретарем ООН Антоніу Гутеррешем, якщо той направить до України експертів для перевірки "шахідів".

Перший заступник постійного представника Росії при ООН Дмитро Полянський на закритому засіданні Радбезу ООН щодо використання Росією у війні проти України іранських дронів закликав Гутерреша "утриматися від участі в будь-якому "нелегітимному" розслідуванні". Представник країни-терористки стверджує, що мовляв заяви західних країн щодо надання Іраном своїх безпілотників Росії є "черговою дезінформаційною кампанією".

Протягом місяця українські захисники збили 233 іранських безпілотники "Шахед", які використовують російські окупанти, і десятки ракет.

Зараз ви читаєте новину «Три країни закликали ООН розслідувати застосування іранських дронів Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі