четвер, 20 жовтня 2022 06:39

Постачання Росії дронів з Ірану ‒ РФ шантажує ООН

Постачання Росії дронів з Ірану ‒ РФ шантажує ООН
У Росії заперечують постачання дронів з Ірану і шантажують ООН. Фото: slovoidilo.ua

Співробітництво Росії та ООН можуть переглянути, якщо організація відправить в Україну експертів для дослідження збитих дронів.

Про це заявив заступник постійного представника РФ при ООН Дмитро Полянський, повідомляє BBC.

За його словами, у бойових діях в Україні Росія використовує лише безпілотники власного виробництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іранські дрони коштують дешевше, ніж боротьба з ними – ЗМІ

"Ми маємо власну промисловість з виробництва безпілотників, яка створює продукцію для цієї кампанії. Тому всі звинувачення залишаються на совісті західних колег", ‒ сказав Полянський.

Як доказ він повідомив, що на уламках деяких безпілотників можна побачити написи російською мовою.

"Не думаю, що російську настільки широко використовують в Ірані", – сказав Полянський.

Перед цим генеральний секретар ООН Антоніо Ґуттереш оголосив про плани відправити в Україну групу фахівців для встановлення належності дронів, за допомогою яких Росія здійснює масовані удари по українській інфраструктурі.

Українські військові за 36 днів знищили 223 іранські безпілотники. Порахували їх від моменту першого знищення на території України дрона-камікадзе іранського виробництва Shahed-136. Це було 13 вересня біля Куп'янська, повідомляє командування Повітряних сил ЗСУ.

У Пентагоні заявили, що на цей момент не мають інформації, яка підтверджувала б наміри Ірану надати Росії нове озброєння. Ідеться про ракети класу "земля – земля" і нові партії безпілотників, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Постачання Росії дронів з Ірану ‒ РФ шантажує ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі