четвер, 14 січня 2021 03:48

Трамп виступив із заявою після оголошеного імпічменту

Трамп виступив із заявою після оголошеного імпічменту
Трамп звернувся до американців. Фото: Reuters

Президент США Дональд Трамп виступив із заявою після того, як Палата представників оголосила йому імпічмент.

Трамп заявив, що засуджує насильство, що сталося минулого тижня в Капітолії і підкреслив, що "жорстокості не місце" в США.

"Ніхто з моїх справжніх прихильників не може бути причетний до політичного насильства, жоден мій справжній прихильник не може підтримувати неповагу до правоохоронних органів або нашого великого американського прапора, жоден зі справжніх моїх прихильників не може ображати своїх співгромадян", - сказав Трамп у відеозверненні, яке було опубліковане в Twitter Білого дому.

Він запевнив, що ті, хто брав участь у нападі на Капітолій, будуть притягнуті до відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трампу оголосили імпічмент

Президент також наголосив на необхідності зосередитися на інтересах всієї країни і попросив усіх громадян об'єднатися.

Трамп повідомив, що доручив федеральним органам використовувати всі ресурси для підтримки порядку на тлі повідомлень про загрозу нових заворушень у Вашингтоні і по всій країні.

6 січня у Вашингтоні сотні прихильників Трампа увірвались до будівлі Капітолію в той час, коли там проходило спеціальне спільне засідання обох палат Конгресу з питання підрахунку і затвердження голосів колегії виборників на виборах президента і віце-президента Сполучених Штатів.

Після кількох годин безладів поліція звільнила будівлю Капітолію від протестувальників. Спецзасідання відновилося, і конгресмени затвердили перемогу на виборах президента кандидата від Демократичної партії Джо Байдена.

Демократи і частина республіканців звинувачують Трампа в тому, що він прямо спровокував штурм Капітолію. Під час вторгнення натовпу в будівлю Трамп продовжував писати твіти провокативного змісту, противився введенню Національної гвардії і довго відмовлявся звернутися до своїх прихильників.

Сам Трамп в понеділок заявив, що нічого неналежного в той день не говорив.

Зараз ви читаєте новину «Трамп виступив із заявою після оголошеного імпічменту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі