середа, 13 січня 2021 23:37

Трампу оголосили імпічмент

Трампу оголосили імпічмент
Трампа звинуватили у підбурюванні до заколоту. Фото: Reuters

Палата представників Сполучених Штатів Америки оголосила імпічмент 45-му президент США Дональду Трампу.

За проголосували – 216, проти – 192, повідомляє Bloomberg.

Конгресмени затвердили звинувачення Трампу в підбурюванні до заколоту. Питання ухвалили більшістю голосів представників Демократичної партії, крім того, "за" проголосували 10 республіканців.

Тепер питання про відсторонення Трампа має розглянути Сенат, який до 19 січня перебуває на канікулах.

Як відомо, повноваження Трампа закінчуються 20 січня.

Сенат не встигне проголосувати до кінця терміну Трампа, але верхня палата має право продовжити розглядати імпічмент і після 20 січня. Крім того, Сенат зможе заборонити Трампу претендувати на інші державні посади. Для цього достатньо простої більшості голосів сенаторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віцепрезидент Пенс відмовився відсторонити Трампа з посади

Демократи і частина республіканців звинувачують Трампа в тому, що він прямо спровокував штурм Капітолію. Під час вторгнення натовпу в будівлю Трамп продовжував писати твіти провокативного змісту, противився введенню Національної гвардії і довго відмовлявся звернутися до своїх прихильників.

Сам Трамп у понеділок заявив, що нічого неналежного в той день не говорив.

Нагадаємо, що 6 січня прихильники Трампа увірвалися в будівлю Конгресу у Вашингтоні, де проходила процедура затвердження підсумків голосування колегії вибірників, які оголосили 14 грудня про перемогу на виборах президента США демократа Джозефа Байдена. У результаті сутичок загинули 5 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Трампу оголосили імпічмент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі