понеділок, 19 лютого 2018 05:22

Тіллерсон розповів про нові санкції проти російських представників

Тіллерсон розповів про нові санкції проти російських представників
США готують нові санкції проти Росії. Фото: samaa.tv

Сполучені Штати на даний час розглядають можливість внесення нових імен російських представників до списку санкцій.

Про це заявив держсекретар США Рекс Тіллерсон в інтерв'ю телеканалу CBS.

У відповідь на запитання ведучої, чому не вводяться санкції, яких хоче переважна більшість членів конгресу, Тіллерсон сказав:

"Ми вже зробили кроки, які відповідно до закону запобігли ряд російських військових поставок. І ми розглядаємо, кого додатково з представників (російських - ред.) піддати санкціям".

У січні поточного року президент Дональд Трамп підписав закон "Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій", що передбачає введення обмежувальних заходів щодо компанії і фізичних осіб, які здійснюють торгівлю з підприємствами російського військово-промислового комплексу.

Держсекретар не виключив можливість військового впливу на сирійську владу, звинувативши їх в застосуванні хімічної зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Штатах розповіли, чи оприлюднять секретну частину "кремлівської доповіді"

"Як це відбувалося у квітні минулого року, ми дуже серйозні в наших вимогах, коли говоримо, що хімічна зброя не може застосовуватися на регулярній або нормальної основі в якості засобу в будь-якому конфлікті", - заявив Тіллерсон.

Він в черговий раз поклав відповідальність на Росію за факти застосування хімічної зброї в Сирії.

"Ми наводимо ці факти, пов'язуючи з особливою відповідальністю Росії, так як вважаємо, що саме вона прийняла на себе зобов'язання зі знищення хімічної зброї та запевнила, що його (в Сирії - ред.) більше немає".

Міністерство фінансів США представило Конгресу "кремлівське досьє". Документ включає 114 російських політиків і 96 наближених до Володимира Путіна олігархів, статки яких оцінюються у понад $1 млрд. Крім того, у "кремлівській доповіді" вказаний список підприємств, які мають частку держави понад 25% і виручку більше $2 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Тіллерсон розповів про нові санкції проти російських представників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі