пʼятниця, 10 вересня 2021 11:19

Tesla на автопілоті збила людину

Tesla на автопілоті збила людину
Позашляховик Tesla Model Y збив чоловіка 26 липня. Фото: pixabay.com

У США некерована Tesla на смерть збила водія, який міняв на дорозі спущене колесо власного автомобіля.

Інцидент розслідує спеціальна група, повідомляє The Epoch Times. Агентство з безпеки дорожнього руху уряду США додало цей смертельний випадок до списку аварій, пов'язаних з участю автомобілів Tesla, які розслідують через використання системи автопілота електрокарів.

"На автостраді Лонг-Айленд у Нью-Йорку позашляховик Tesla Model Y збив чоловіка. 26 липня 52-річний чоловік помер, міняючи спущене колесо автомобіля, припаркованого на лівому узбіччі швидкісної автомагістралі у Квінсі. Водій Tesla залишався на місці, у відомстві жертву пізнали", - йдеться у повідомленні.

Tesla зазначає, що її просунута система Autopilot не забезпечує повної автономності та вимагає від водія постійно стежити за ситуацією на дорозі, не знімаючи рук із керма. Однак нерідко водії зловживають можливостями автопілота Tesla, що призводить до аварій. У Tesla Autopilot є вбудовані в рульове колесо датчики, які визначають, тримають чи ні руки рульове колесо. Але зараз є додатки на зразок Autopilot Buddy, завдяки яким можна обійти цю систему контролю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безпілотна Tesla проїхалася Києвом із нелегальним програмним забезпеченням

У квітні в Техасі двоє осіб загинули внаслідок аварії за участю некерованого автомобіля Tesla. Електрокар на великій швидкості врізався в дерево й загорівся. У момент зіткнення один із загиблих перебував на передньому пасажирському сидінні, а інший сидів позаду. Вони загинули. В офіційних звітах Національного агентства з безпеки дорожнього руху США фігурують понад 20 аварій за участю автопілота Tesla, але це перша ДТП зі смертельними наслідками.

Зараз ви читаєте новину «Tesla на автопілоті збила людину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі