середа, 12 жовтня 2022 07:05

Терористи атакували Балі: 202 людини загинули

Терористи атакували Балі: 202 людини загинули
Родичі моляться за жертв терактів 2002 року/ Getty Images

12 жовтня 2002 року сталися три теракти в туристичному місті Кута на індонезійському острові Балі. В результаті, 202 людини загинули і понад 200 отримали поранення, багато мали важкі опіки. 164 жертви були іноземцями, а 38 - індонезійцями. Атаки шокували жителів і тих, хто знайомий з цим островом, переважно індуїстським, і відомим як тихе і доброзичливе місце. Напад став найбільшим за кількістю жертв і постраждалих в історії Індонезії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В афганській мечеті прогримів вибух: десятки людей загинули

О 23:05 біля входу в нічний клуб Paddy's Pub, де була дискотека, спрацював вибуховий пристроїв, вагою близько 1 кг. Через чверть хвилини, коли люди почали в паніці покидати зал, на шляху до бару Sari, стався вибух другого саморобного вибухового пристрою в салоні припаркованого поруч фургону. Третій вибух прогримів о 23:09 біля консульства США.

Найбільш смертоносним з трьох вибухів була бомба, вагою близько 120 кг, в фургоні. В результаті, в землі утворилася велика воронка, і вилетіли вікна у всіх будівлях по місту. Багато з убитих і поранених в результаті вибуху були молодими відвідувачами, що відпочивали на острові, переважно з Австралії.

Всі три теракти здійснила ісламістська група "Джемаа Ісламія", пов'язана з "Аль-Каїдою". Вона також відповідальна за вибух в готелі Marriott в Джакарті 2003 року та в посольстві Австралії в Індонезії 2004 року, а також за вибухи терористами-смертниками трьох ресторанів на Балі 1 жовтня 2005 року. Індонезія - найбільш густонаселена мусульманська країна у світі.

Зараз ви читаєте новину «Терористи атакували Балі: 202 людини загинули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі