пʼятниця, 08 жовтня 2021 16:19

В афганській мечеті прогримів вибух: десятки людей загинули

В афганській мечеті прогримів вибух: десятки людей загинули
Мечеть зазнала нападу під час п'ятничної молитви / Getty Images

Терорист-смертник напав на мечеть в місті Кундуз на півночі Афганістану під час п'ятничної молитви. У результаті загинули не менш як 50 осіб.

Теракт здійснили в мечеті, що належить мусульманській меншині шиїтів. Жодна терористична група поки не взяла на себе відповідальність за напад. Про це пише ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Евакуація українців з Афганістану: спецслужби РФ намагалися зірвати операцію

Мусульманські екстремісти-суніти, зокрема місцеве угруповання ІДІЛ, часто нападає на шиїтську громаду, оскільки вважає їх єретиками. ІДІЛ також воює з талібами за владу в Афганістані й нещодавно здійснили кілька вибухів. Переважно на сході країни.

"Талібан" взяв під контроль Афганістан наприкінці серпня після того, як іноземні війська пішли з країни за угодою між США й талібами.

Росія запросить представників талібів на міжнародні переговори щодо Афганістану, які планує провести в Москві 20 жовтня, повідомив спецпредставник Путіна з Афганістану Замір Кабулов.

Зараз ви читаєте новину «В афганській мечеті прогримів вибух: десятки людей загинули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі