середа, 01 листопада 2017 14:29

Терорист із Нью-Йорка любив США та видавався "щасливчиком" - що відомо про Саїпова

Терорист із Нью-Йорка любив США та видавався "щасливчиком" - що відомо про Саїпова

Сейфулло Саїпов одружений. Свою візу до США він виграв у лотерею. Ще він був "хорошим хлопцем", багато працював і ніколи не відвідував розважальні заклади, - говорять друзі та сусіди про чоловіка, який розчавив орендованим пікапом 8 чоловік увечері на Гелловін.

Досьє на Сейфулло Саїпова зібрали журналісти Associated Press.

Друзі та сусіди розповідають, що Сейфулло Саїпов завжди був добрим та привітним.

Він ніколи не ходив на вечірки чи в розважальні заклади. Він тільки працював. Додому приходив, лише щоб відпочити, а потім знову повертався на роботу, розповіла його подруга Дилноза Абдузаматова.

Діти дуже любили Сейфулло. Кобільгон Маткаров, який познайомився з молодим чоловіком у Флориді, розповів The New York Times і New York Post, що Сейфулло часто грався з його дітьми і завжди видавався "хорошим хлопцем".

"Він любив США. Він видавався "щасливчиком". Завжди здавався радісним і поводився так, ніби у нього все завжди було OK. Він не був схожим на терориста. Але я не знаю, що в нього було всередині", - розповів Маткаров

Саїпов легально імігрував до США в 2010 році та оселився в штаті Огайо.

Fox News повідомили, що він виграв візу до США в лотерею - в рамках програми Diversity Visa Program. Про це у своєму твіті написав президент Америки Дональд Трамп.

Там він зареєстрував дві компанії, Sayf Motors Inc в 2011 році та Bright Auto LLC в 2013 році, які, відповідно до даних з бази Департаменту транспорту, займалися автомобільними перевезеннями.

Саїпов кілька разів отримував штрафи від дорожніх інспекторів. У 2015 в штаті Міссурі його оштрафували за те, що виїхав на дорогу із пошкодженою гальмівною системою. У квітні 2016 суд видав ордер на арешт чоловіка, оскільки той не з'являвся на судові слухання. Сейфулло відвідав суд, визнав свою провину та заплатив $200 штрафу і судові витрати.

Саїпов працював в Uber півроку. Він пройшов перевірку і здійснив майже 1400 поїздок. Компанія заявила, що вилучила його профіль із додатку та заборонила займатися перевезеннями після вчинення теракту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Теракт в Нью-Йорку: 8 чоловік загинули - останні новини

Шлюб Сейфулло Саїпова та Нозіми Оділової, також емігрантки з Узбекистану, був зареєстрований 12 квітня 2013 року в штаті Огайо. Дружина на 6 років молодша від Сейфулло. До спільного майна подружжя належить квартира в Клівленді, на яку зареєстрована юридична адреса компанії Bright Auto LLC .

Сусіди з Нью- Джерсі розповіли, що часто бачили, як Сейфулло прогулюється з дружиною та дітьми. Також він любив потеревенити з друзями і часто запрошував їх до себе додому.

17-річний сусід Омар Хан розповів, що ніколи не бачив Сейфулло в мечеті під час молитви, повідомляє news.com.au.

Саїпов орендував пікап Home Depot за годину до того, як виїхати на велосипедну доріжку. Розслідуванням справи зайнялися співробітники ФБР. "Федерали" вважають, що чоловік вчинив теракт після того, як надихнувся агітацією ІДІЛ. Дехто вважає, що його зіткнення зі шкільним автобусом було випадковістю.

Правоохоронцям не вдалося виявити облікові записи Сейфулло в соціальних мережах.

Близько 15:05 за місцевим часом чоловік виїхав вантажівкою на велосипедну доріжку вздовж шосе Вест-Сайд. Водій продовжував рух доріжкою, давлячи велосипедистів і пішоходів.

Зараз ви читаєте новину «Терорист із Нью-Йорка любив США та видавався "щасливчиком" - що відомо про Саїпова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі