неділя, 01 листопада 2020 15:29

Тайфун Гоні на Філіпінах розігнався до 225 км/год

Тайфун Гоні на Філіпінах розігнався до 225 км/год
Тайфун Гоні на Філіпінах наніс великої біди. Фото: скрін з відео BBC

Тайфун Гоні вирує на Філіппінах, несучи за собою "катастрофічні" вітри, швидкість яких сягає 140 миль/год - 225 км/год. Ідуть сильні зливи.

Будинки пошкоджені, а дороги затоплені різкими повенями, повідомляє BBC.

Вже відомо про людські жертви стихії - загинули щонайменше 4 людини, включно з 5-річною дитиною в провінції Албай. З них двоє потонули, ще одного змило селевим потоком, а іншого вбило дерево, що впало.

Супертайфун Гоні наблизився до острову Катандуан у неділю о 04:50 за місцевим часом (субота в 21:50 за Київським часом).

З тих пір він ослаб, перетинаючи головний острів Лусон, де знаходиться столиця Маніла.

Але синоптики у штормовому попередженні все ще повідомляють про "катастрофічний сильний вітер та інтенсивні, до проливних, опади", а також про повені, зсуви та селеві потоки, насичені опадами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Землетрус у Туреччині: кількість жертв зростає

На знімках із соціальних мереж видно олов'яні дахи, зірвані з будинків вздовж шляху супертайфуна. Місцев а влада повідомляє перебої в електропостачанні, пошкоджені будівлі, порушену інфраструктуру, повені та перекриті дороги.

Гоні - відомий на Філіппінах як Rolly - є найпотужнішим штормом, який вразив країну з тих пір, як у 2013 році тайфун Хайян вбив понад 6 тис. людей.

ро

Зараз ви читаєте новину «Тайфун Гоні на Філіпінах розігнався до 225 км/год». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі