неділя, 01 листопада 2020 13:40

Землетрус у Туреччині: загиблих більшає

Землетрус у Туреччині: загиблих більшає
Пошукові роботи в постраждалому від землетрусу Ізмірі тривають. Фото: aa.com.tr

Кількість жертв землетрусу у місті Ізмір у Туреччині зросла до 51 особи, ушкодження отримали 896 людей, з них 214 залишаються у лікарнях.

Про це повідомляє турецька інформагенція Anadolu.

За повідомленнями віце-президента Туреччини Фуата Октая, у неділю 1 листопада кількість загиблих у результаті землетрусу в Егейському регіоні Туреччини зросла до 51.

Ушкодження отримали щонаймеше 896. З-під уламків вдалося врятували 104 людини. Пошуково-рятувальні роботи тривають.

Серед госпіталізованих жертв землетрусу 76% були виписані з медичних установ станом на ранок неділі. Водночас, 8 людей перебувають у відділеннях інтенсивної терапії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Землетрус в Туреччині: кількість загиблих зросла до 35

Управління з ліквідації наслідків катастроф та надзвичайних ситуацій у країні заявило, що станом на 9.30 ранку за місцевим часом (08:30 за Києвським часом. - Gazeta.ua) неділі відбулося 850 підземних поштовхів, з яких 40 були сільнішими за ступінь 4,0 бала за шкалою Ріхтера.

Землетрус стався вдень в п'ятницю, 30 жовтня, і тривав 15 секунд. Його епіцентр знаходився в Егейському морі. Також підземні поштовхи відчувалися в Стамбулі, Чанаккале, Денізлі і Бурсі.

Пізніше стало відомо про перші жертви. Головний удар стихії припав на велике місто Ізмір, який є одним з туристичних центрів країни.

Зараз ви читаєте новину «Землетрус у Туреччині: загиблих більшає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі