пʼятниця, 01 квітня 2022 10:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Світові лідери відкинули економіку РФ у минуле на десятки років

Світові лідери відкинули економіку РФ у минуле на десятки років
Щодня світові техкомпанії припиняють співпрацю з росіянами. Фото: t.me/mintsyfra

За минулу добу кілька держав ще більше розширили санкції проти Росії, яка 24 лютого пішла повномасштабною війною на Україну.

Мінус одна компанія з російського ринку - це мінус один рік у минуле країни-терориста, повідомили в Міністерстві цифрової трансформації.

"Відкинемо ворога назад не тільки з нашої території, а і в часі. Кіностудія Walt Disney Company із 7 квітня повністю призупиняє прокат своїх фільмів у російських кінотеатрах", - ідеться в повідомленні.

Американська компанія - розробник напівпровідникової продукції Marvell Technology - припиняє постачання продукції до росіян та білорусів. Головна американська міжнародна корпорація Honeywell, що виробляє зброю, космічні, автоматичні й контролюючі системи, призупинила продажі в Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Австралія запроваджує додаткові мита на весь імпорт з РФ і Білорусі

Ірландський багатонаціональний конгломерат Johnson Controls, що виробляє протипожежне, вентиляційне та охоронне обладнання для будівель, призупинив роботу на території загарбників.

Провідний світовий розробник та постачальник інноваційних рішень у сфері електрообладнання та технологій Panduit призупинив прийом замовлень і доставки російським клієнтам.

Європейська комісія готує нові санкції проти Росії у відповідь на ультиматум президента Російської Федерації Володимира Путіна. Новий пакет санкцій Євросоюзу мають підготувати вже наступного тижня. Обмеження залежатимуть від позиції Кремля стосовно переходу на розрахунки за газ у рублях.

Понад 70 світових компаній висловили протест у зв'язку із широкомасштабним вторгненням Росії в Україну. Вони припинили співпрацю з агресором. Вийшли та виходять: Apple, Audi, Chevrolet, Cadillac, Coca Cola, Danone, Dell, DHL, Ericsson, Ford, HP, Harley Davidson, General Motors, Jaguar, Lenovo, LinkedIn, Maersk (прощавай Ali express і ASOS), Nike, Scania, Porsche, Renault, OnlyFans, AMD, Adobe, BMW, Dropbox (за кілька днів), FedEx, Intel, Mercedes, Nestle.

Зараз ви читаєте новину «Світові лідери відкинули економіку РФ у минуле на десятки років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі