четвер, 31 березня 2022 06:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Відповідь на ультиматум Путіна: у ЄС готують нові санкції проти РФ

Відповідь на ультиматум Путіна: у ЄС готують нові санкції проти РФ
Єврокомісія консультується з урядами ЄС щодо пакету відповідності. Фото: pixabay.com

Європейська комісія готує нові санкції проти Росії у відповідь на ультиматум президента РФ Володимира Путіна.

Новий пакет санкцій Євросоюзу мають підготувати вже наступного тижня, повідомляє Reuters із посиланням на власні джерела у Єврокомісії. Обмеження залежатимуть від позиції Кремля щодо переходу на розрахунки за газ у рублях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща закликала ЄС накласти додаткові мита на російські газ і нафту

"Зараз Єврокомісія консультується з урядами ЄС щодо пакета відповідності. Туди майже напевно увійде блокування лазівок, завдяки яким російські підсанкційні особи обходять вже запроваджені санкції. Ідеться про використання криптовалют, трастів і фіктивних компаній в офшорних юрисдикціях, а також переписування активів на родичів", - пише видання.

Джерела Reuters уточнюють - якщо Путін наполягатиме на платежах за постачання газу в рублях, то до пакета можуть додати значно суворіші санкції. Водночас у Єврокомісії не зазначають, які саме.

У Кремлі пригрозили Європі перекрити газ, якщо Захід не платитиме за російське постачання в рублях.

Напередодні країни "Великої сімки" офіційно заявили, що відмовляються платити за постачання російського газу в рублях, оскільки таке одностороннє рішення Кремля є очевидним порушенням укладених договорів.

Німеччина готується до ймовірного блокування Кремлем постачання природного газу з Росії. Фізичні потоки газу трубопроводом Ямал-Європа на компресорній станції Мальнов у Німеччині вдень 29 березня впали до нуля.

Зараз ви читаєте новину «Відповідь на ультиматум Путіна: у ЄС готують нові санкції проти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі