середа, 30 березня 2022 03:21

Росія не запускає газ в трубопровід Ямал-Європа - Reuters

Росія не запускає газ в трубопровід Ямал-Європа - Reuters
Росія більше не качає газ в Європу. Фото: Укрінформ

Фізичні потоки газу трубопроводом Ямал-Європа на компресорній станції Мальнов у Німеччині вдень 29 березня впали до нуля.

Потоки у східному напрямку до Польщі з Німеччини трубопроводом Ямал-Європа на прикордонному пункті Мальнов останній раз становили 1 451 155 кВтг/год на 13:00 за місцевим часом, але з того часу впали до нуля, свідчать дані оператора Gascade, повідомляє Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС відмовляється платити за російський газ у рублях

Газопровід Ямал-Європа було введено в експлуатацію у 1999 році. Він починається у газотранспортному вузлі у Торжку Тверській області. Проходить через територію Росії, Білорусі, Польщі та Німеччини. Кінцева західна точка – компресорна станція Мальнов (близько Франкфурта-на-Одері) поблизу німецько-польського кордону, де він підключений до газопроводу JAGAL. Загальна довжина газопроводу перевищує 2000 км.

Країни "Великої сімки" (G7) відмовилися від вимоги Володимира Путіна, щоб "недружні країни" платили за російський газ рублями.

Зараз ви читаєте новину «Росія не запускає газ в трубопровід Ямал-Європа - Reuters». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі