понеділок, 27 червня 2022 04:35

Судно з російською нафтою прибуло у Грузію

Судно з російською нафтою прибуло у Грузію
Судно, яке пливе під прапором Туреччини, перевозить російську нафту. Фото: Mtavari

У порту Батумі перебуває танкер Esen Ka із російськими нафтопродуктами, що підпадають під санкції.

Судно пливе під прапором Туреччини. Воно вирушило з Туапсе до Батумі, завантаживши 30 тисяч тон вакуумного газойлю, повідомляє грузинський опозиційний телеканал Mtavari.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЄС знайшли, чим замінили російську нафту

Сировина належить російській компанії "Роснєфть", що перебуває під санкціями через війну Росії в Україні. Грузинська сторона має намір змінити походження вантажу і відправити його до Європи як нафтову продукцію з Казахстану.

Грузія раніше заявляла, що не має наміру вводити економічні санкції проти Російської Федерації. Таке рішення Тбілісі прийняло, "виходячи з інтересів країни та її народу".

Російські танкери продовжують постачати нафту в європейські порти в обхід санкцій ЄС.

Зокрема, судна, що належать російській державній компанії "Совкомфлот", здійснюють транспортування під прапором Ліберії, повідомляє міжнародна платформа OCCRP.

"Російська компанія змогла обійти обмеження завдяки тому, що оформила танкери як власність своїх дочірніх компаній на Кіпрі та в Об'єднаних Арабських Еміратах", – з'ясували розслідувачі.

OCCRP виявила понад 18 суден "Совкомфлоту", які продовжують здійснювати рейси в Європу. Кожне в середньому перевозить нафту на $240 млн.

Зараз ви читаєте новину «Судно з російською нафтою прибуло у Грузію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі