понеділок, 18 січня 2021 02:26

Штурм Капітолія: учасники протестів висунили звинувачення Трампу

Штурм Капітолія: учасники протестів висунили звинувачення Трампу

Прихильники чинного президента США Дональда Трампа, які намагалися захопити Капітолій, почали давати свідчення у ФБР.

За свідченнями правопорушників, до захоплення адміністративної будівлі у Вашингтоні їх підбурював сам Трамп, пише The Washington Post.

Вони розповіли, що інші мітингувальники під час заворушень теж вигукували, що їх запросив чинний президент.

"Президент Трамп сказав зробити це", - сказав житель Кентуккі під час допиту. 6 січня він прибув до Вашингтону разом із братом та приєднався до штурму Капітолію після заклику президента піти до будівлі і проявити силу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прихильники Трампа отримали $522 тис. перед штурмом Капітолію - ЗМІ

Інший учасник штурму, який кидався під час заворушень у поліціянтів вогнегасниками, підтвердив ці слова і сказав, що також отримав відповідні "інструкції" від Трампа.

"Нас сюди запросили! Нас запросив президент Сполучених Штатів!" - вигукувала група заколотників поліції, яка намагалася утримати їх на підступах до Капітолію.

6 січня прихильники Дональда Трампа організували акцію протесту біля Капітолію, де зібрався американський Конгрес, щоб затвердити результати виборів президента. Протести переросли у заворушення і проникнення прихильників республіканця в приміщення Капітолію. Внаслідок заворушень загинули п'ять осіб.

Зараз ви читаєте новину «Штурм Капітолія: учасники протестів висунили звинувачення Трампу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі