вівторок, 21 вересня 2021 20:53

Стрільцю з Пермі ампутували ногу

Стрільцю з Пермі ампутували ногу
Стрілка смертельно поранили під час затримання. Фото: РБК

У Росії студенту Тимуру Бекмансурову, який скоїв напад на вуз у Пермі, лікарі ампутували ліву ногу в ході операції.

Чоловіка перевели з реанімації у звичайну палату. Про це повідомляє Корреспондент.

В свідомість Бекмансуров так і не приходив, він підключений до апарату ШВЛ. Медики оцінюють стан стрільця як важкий, але стабільний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіянин відкрив стрілянину в центрі Парижа

"Єдиний фактор, який йому загрожує, - можлива відмова нирок через множинні важкі травми. Бекмансурову колять максимальну дозу симпатомиметиків (препаратів, що стимулюють центральну нервову систему), за рахунок чого тиск тримається в районі 115 на 80", - вважають лікарі.

20 вересня 2021-го Тимур Бекмансуров почав стрілянину в корпусі №8 Пермського державного національно-дослідницького університету РФ. Частина студентів закрилися від нападника в аудиторіях. Деякі вистрибнули з вікон. Стрілець заздалегідь виклав план нападу в соцмережі. Стріляв у людей із турецької рушниці Huglu 12, яку легально придбав у травні.

У результаті теракту загинули вісім осіб, постраждали 24. Серед них 19 мають вогнепальні поранення.

Адміністрація ВНЗ повідомляла, що стрільця смертельно поранили під час затримання, якому він чинив опір. Цю інформацію підтвердив і губернатор Пермського краю. Пізніше повідомлення зникло із сайту університету.

Зараз ви читаєте новину «Стрільцю з Пермі ампутували ногу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі