середа, 26 липня 2023 08:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Стихійне лихо у Греції забрало щонайменше три життя (фото 18+)
9

Унаслідок масштабних лісових пожеж, які з минулого тижня вирують на грецьких островах, загинули щонайменше троє людей.

Вогонь знищив будинки, випалив ліси та призвів до загибелі диких тварин, пише Reuters.

"Влада країни оголосила про евакуацію туристів. Офіційно відомо про смерть трьох людей. Серед них два пілоти літака Canadair CL-215, які під час гасіння пожеж потрапили в авіакатастрофу на одному з найбільших грецьких островів Евбея на схід від Афін. Чоловікам було лише 34 та 27 років", – йдеться у повідомленні.

У Греції через масштабні лісові пожежі є жертви
Фото: eastnews.ua
У Греції через масштабні лісові пожежі є жертви
У Греції через масштабні лісові пожежі є жертви
У Греції через масштабні лісові пожежі є жертви
У Греції через масштабні лісові пожежі є жертви

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загинув пілот гелікоптера, що гасив масштабну лісову пожежу

У важкодоступному районі острова Евія знайшли обгоріле тіло 41-річного тваринника, якого вважали зниклим безвісти з неділі.

"З пожежами на островах Родос, Корфу та Евбея борються сотні пожежників, яким допомагають рятувальники з Туреччини та Словаччини. Аварійні літаки тим часом вивозять туристів", – окремо повідомила державна телекомпанія ERT.

Прем'єр-міністр Кіріакос Міцотакіс заявив, що наступні дні будуть важкими. Чиновник додав, що можливе покращення погодних умов очікується не раніше четверга.

До середи високі температури в Греції перевищать у деяких районах +44°C.

У Канаді на початку травня розпочався сезон лісових пожеж. Лише в Альберті 5 травня фіксували 76 осередків стихійного вогню.

У Новій Шотландії 30 травня через вогонь евакуювали понад 16 тис. людей. Він розповсюдився на 788 га.

У березні в Іспанії сталася пожежа, через яку згоріли близько 4 тис. га лісового масиву. Надзвичайна подія сталася у містечку Вільянуева-де-Вівер, охопила село Ла-Гарсія.

Раніше ЗМІ повідомили, що схід Іспанії охопили лісові пожежі. Периметр гірської місцевості, спустошеної пожежою за кілька годин, становив близько 1 тис. га. До швидкого поширення пожежі призвела спека.

Зараз ви читаєте новину «Стихійне лихо у Греції забрало щонайменше три життя (фото 18+)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі