понеділок, 04 листопада 2019 11:07

Старшого радника Бориса Джонсона перевірять на зв'язки з Росією

Старшого радника Бориса Джонсона перевірять на зв'язки з Росією
У липні цього року Каммінгса призначили старшим радником прем'єр-міністра. Разом із посадою він отримав і доступ до секретної інформації. ФОТО: bbc.com

Після скарги інформатора у Великій Британії збираються дослідити зв'язки з Росією старшого радника прем'єр-міністра Бориса Джонсона — політтехнолога й одного з архітекторів Brexit Домініка Каммінгса.

Повідомляє про це Радіо Свобода.

У 90-х Каммінгс провів у Росії 3 роки. Припускають, що за цей час міг обзавестися зв'язками з людьми, причетними до "політики, розвідки та безпеки".

Привід для таких припущень виник після того, як до високопоставлених членів Лейбористської партії із "серйозним занепокоєнням" звернувся інформатор офіційного рівня.

Після його звернення тіньовий міністр закордонних справ Великої Британії Емілі Торнберрі підняла питання про те, чи пройшов Каммінгс ретельну перевірку, перш ніж зайняв посаду з доступом до секретної інформації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В США вимагають розслідування зв'язків Гілларі Клінтон з Україною

Велика Британія вдруге не здійснила Brexit. Цього разу через те, що британський парламент не підтримав угоду з Брюсселем.

Зараз ви читаєте новину «Старшого радника Бориса Джонсона перевірять на зв'язки з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі