пʼятниця, 24 травня 2024 10:01

Українські військові візьмуть участь у забігу Soldier Field 10 у США

Українські військові візьмуть участь у забігу Soldier Field 10 у США
Українські військові прибули до США для участі в забігу Soldier Field 10. Фото: esna.ua

У США 25 травня українські ветерани візьмуть участь у забігу Soldier Field 10, що відбудеться у Чикаго.

Це щорічний захід напередодні Дня пам'яті, присвячений вшануванню пам'яті загиблих воїнів Америки. Забіг символізує єдність і солідарність, об'єднуючи ветеранів із різних країн у боротьбі за свободу, демократію та права людини. Про це Gazeta.ua повідомили у благодійному фонді "Весна!".

Українські ветерани вже третій рік поспіль беруть участь у заході. Цьогоріч для участі в забігу прибули з України 11 діючих офіцерів ЗСУ. У тому числі два полковники. Вони беруть участь у війні за незалежність з 2014 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Казала собі: "Не здавайся!" - як пройшов перший благодійний забіг заради підтримки ЗСУ

Очолює делегацію генерал-майор у відставці Володимир Гаврилов, який теж візьме участь у забігу.

Він був призначений заступником міністра оборони України в ході російської агресії на початку 2022 року. Раніше обіймав посаду аташе з питань оборони в посольстві України в США у 2015–2018 роках. Зараз Гаврилов - директор Благодійного фонду "Ветеранська десятка" і є радником в "U.S.-Ukraine Foundation".

Українські військові долучаються до забігу, щоб висловити подяку Сполученим Штатам за підтримку України та продемонструвати свою солідарність із американськими ветеранами.

"Навіть ті, хто зазнали поранень чи навіть ампутації, не втратили власної мотивації та прагнуть продемонструвати іншим людям незламний український дух", - розповів учасник делегації та забігу полковник Максим Кошовий.

Організаторами та партнерами проєкту є Kyiv Committee of Chicago Sister Cities International, Ветеранська Десятка, Благодійний фонд "Весна!", Soldier Field 10, Revived Soldiers Ukraine, Help Heroes of Ukraine. Спонсором проєкту виступила компанія Інфозахист.

Вперше за п'ять років у Києві відбувся благодійний Віденський бал. Пройшов у Fairmont Grand Hotel Kyiv. У ньому взяли участь українські ветерани.

Соціальна місія балу — збір коштів для благодійних дитячих проєктів та культурна дипломатія. Проте цього разу організатори наголосили на важливості участі захисників і захисниць, адже це реінтегрує ветеранів до цивільного життя через мистецтво.

Зараз ви читаєте новину «Українські військові візьмуть участь у забігу Soldier Field 10 у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі