пʼятниця, 24 травня 2024 13:02

Китай з повітря відпрацював бомбовий удар по Тайваню

Китай з повітря відпрацював бомбовий удар по Тайваню
Літаки Китаю завдали "бомбового удару" по цілях поблизу Тайваню. Фото: pixabay.com

Бомбардувальники військово-повітряних сил Китаю під час навчань відпрацювали завдання бомбових ударів по цілях поблизу острова Тайвань.

У маневрах навколо Тайваню задіяні сухопутні, військово-морські, військово-повітряні та ракетні сили КНР, повідомляє Центральне телебачення Китаю.

"Літаки діяли у координації з кораблями ВМС та мобільними підрозділами берегового наведення вогню китайської армії. Сили Східної зони бойового командування Народно-визвольної армії КНР у четвер розпочали спільні військові навчання навколо Тайваню", - повідомляє міністерство оборони КНР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тайвань переводить війська у підвищену бойову готовність

Навчання відбуваються на тлі вступу на посаду нового глави адміністрації острова Лай Цінде, який планує продовжити курс своєї попередниці Цай Інвень щодо досягнення незалежності острова.

"Незалежність Тайваню несумісна з миром і стабільністю в Тайванській протоці. Тайвань є невід'ємною частиною території КНР, а справи Тайваню є внутрішніми справами Китаю", - заявляє Пекін.

Китай вважає Тайвань своєю територією та ніколи не виключав можливості отримання контролю над островом за допомогою сили. Уряд Тайваню відкидає претензії Пекіна.

Навчання стануть серйозним сигналом для прихильників незалежності острова, заявив офіційний представник Східної зони бойового командування армії КНР полковник ВМС Лі Сі.

Китай почав наймасштабніші за рік військові навчання навколо Тайваню на тлі інавгурації нового президента на острові. Острів розгорнув сили у відповідь і засудив дії Пекіна.

Військові навчання посилюють тиск на президента острівної держави, який у понеділок, 20 травня, офіційно вступив на посаду. У своїй інавгураційній промові він заявив, що Китай повинен відмовитися від погроз війни, адже жодна сторона протоки не підпорядковується іншій.

Китайські навчання проходили в Тайванській протоці, на півночі, півдні та сході від Тайваню, а також біля навколишніх островів. Маневри триватимуть два дні.

Зараз ви читаєте новину «Китай з повітря відпрацював бомбовий удар по Тайваню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі