пʼятниця, 01 листопада 2019 09:38

Британія вдруге не здійснила Brexit

Британія вдруге не здійснила Brexit
Фото: bbci.co.uk

Велика Британія вдруге не виходить із Європейського союзу, бо британський парламент не підтримав угоду з Брюсселем.

Brexit, який мав статися 31 жовтня, знову відкладається, повідомляє "Європейська правда".

Спочатку Британія мала вийти з ЄС 31 березня 2019-го, але цьому завадила відмова депутатів підтримати угоду з ЄС попереднього прем'єра Терези Мей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британія пішла на поступки ЄС - експерт про нову угоду щодо Brexit

27 країн ЄС домовилися надати відтермінування процесу Brexit на півроку – до 31 жовтня. Але у британському парламенту знову не вдалося затвердити вже нову угоду, про яку домовився Борис Джонсон.

Він обіцяв "швидше померти у канаві", ніж просити про відтермінування, і наполягав на виході з ЄС угодою чи без 31 жовтня. Проте депутати завадили "жорсткому" Brexit і Джонсон змушений був просити про відстрочку.

Країни ЄС вирішили вдруге відкласти Brexit до 31 січня 2020-го, але Британія може вийти з блоку раніше, якщо затвердить угоду.

Поки невідомо, коли це станеться. У Британії на 12 грудня призначені дострокові парламентські вибори і не виключено, що голосування відбудеться вже після формування нового складу парламенту.

Раніше у Брюсселі заявили, що очікують від Британії кандидатуру єврокомісара до нового складу Європейської комісії, оскільки країна поки залишається членом ЄС.

Велика Британія виходить зі складу ЄС за рішенням на референдумі 23 червня 2016-го. За залишення ЄС проголосували 52% громадян.

29 березня 2017-го країна офіційно повідомила ЄС про рішення.

Зараз ви читаєте новину «Британія вдруге не здійснила Brexit». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі